Bemutatkozás

Deák Balázs vagyok, Hűtés-, klíma-, és légtechnikai rendszerszerelő.

Sokat gondolkodtam azon, hogy miért is ezt a területét választottam a nagyvilágnak, azt hiszem bizton állíthatom, mert szeretem. Ennyire egyszerű. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azzal foglalkozom, ami lényegében a hobbim.


Miért is szeretem ezeket a dolgokat? Mert mindig új kihívások elé állítanak, mindig van egy probléma egy gond ami megoldásra vár. Sosem monoton, hiszen általánosságban elmondható, hogy a legtöbb foglalkozás találkozik azzal a metaforával mely a karón varjút emlegeti. Azt hiszem ez a mi munkakörünkre különösképp igaz. A gépek mindig produkálnak valami olyat, amit még nem láttunk, nem hallottunk róla. Ilyenkor jövünk mi és kitaláljuk mi lehet a baj, majd ezt követően megoldjuk azt. Bevallom, ilyenkor mindig jó érzés tölt el, hiszen maradandót alkottunk, egy problémát megoldottunk, kitaláltunk egy újabb megoldást. Mivel mind a hűtéstechnika, mind a klíma-, és légtechnika folyamatosan fejlődik, változik, rengeteg a technológiai előírás és fejlesztés így sosem unatkozom. Folyamatosan képezem magam,tanítom kollégáimat, tanulunk, oktatásokra járunk, vizsgázunk, hogy munkánkat a lehető legmagasabb színvonalon kivitelezhessük. Bármiylen furcsán is hangzik, szeretjük a gépeket, hiszen lelkük van, meghálálják a folyamatos törődést és odafigyelést. Természetesen ehhez egyedül kevés is lennék, hiszen kollégámmal, Lengyel Jánossal közös erőfeszítések során, együttes erővel dolgozunk egy- egy dolog megoldásának kivitelezésén.


Mindemellett- és ez a mi szakmánkra különös tekintettel igaz- nagyon sokat számít a műszerezettség, hiszen egy diagnosztizáláshoz egy időben a lehető legtöbb dolgot kell egyszerre mérnünk. Ennek köszönhetően rengeteg anyagi tőkét forgatunk eszköz és műszerpark vásárlására és korszerűsítésre, De ezt nem is bánom. Hiszen a cél mindig egy és ugyanaz: mindig a lehető legmagasabb színvonalú munkavégzés. Gondoljunk csak bele: ne akarjunk úgy magas színvonalú munkát végezni, ha nem áldozunk tudásunk fejlesztésére és megfelelő eszköz-, és műszerpark beszerzésére.

Ennek folyománya képp nem vagyunk a legolcsóbbak de a legdrágábbak sem, közép áron dolgozunk. Szeretem a munkáinkat a legesztétikusabban, a lehető legmagasabb szakma előírások és minőségbiztosítás keretén belül elvégezni, melyet kollégáimtól munkavégzésük során szintén megkövetelek. Pont ezért, ha bárki megkérdezi, hogy az adott munkát mi végeztük-e, bátran adjuk hozzá a nevünket és magunkat is. Emiatt az általunk telepített és karbantartott készülékek élete hosszú, a megfelelő működtetési szokások és karbantartások, felülvizsgálatok elvégzése mellett igen hosszú életűek és üzembiztos berendezések. Senkinek nem ajánlok olyan megoldást vagy készüléket amit magamnak nyugodt szívvel nem ajánlanék csak azért, hogy eladjak valamit. Azt gondolom, hogy nem kell minden áron munkát végezni. Akinek az ár számít elsősorban és nem pedig a munka milyensége annak van egy rossz hírem: Nem egymást keressük. Nem szeretnénk a legolcsóbban dolgozni, hiszen az előbb utóbb a munka minőségének a rovására menne. Nem tudnánk elég pénzt fektetni diagnosztikai eszközökbe, szerszámokba, alapanyagokba, hiszen olcsók vagyunk. És itt bukna is minőségi munkavégzés.

Írhatnék még sok- sok oldalt magunról, de nem teszem, a lényeget azt hiszem már elmondtam. Ha Önöknek is számít a minőség, megoldást keresnek valamire, elérhetőségeink valamelyikén bátran forduljanak hozzánk. Egyet megígérhetek: Legjobb tudásunkat bevetve fogunk segíteni megoldást találni.