Légtechnika. De mi is ez lényegében?

Nézzük át egy picit, mivel is foglalkozik ez az ágazat nagy vonalakban:
Nagyon leegyszerűsítve gyakorlatilag minden olyan berendezés telepítése, karbantartása, javítása, cseréje tartozik ide, ami valamilyen módon a levegőt kezeli, illetve részt vesz a folyamatban mint rendszerösszetevő (pl. zsalu mozgató motorok, vagyvédők, szűrők etc.). A légkezelés formája lehet hűtés, fűtés, párásítás, párátlanítás, légszűrés, hővisszanyerés, zajcsillapítás és még sok minden más. Többszáz szerkezet és berendezés tartozik ide, de lévén az ágazat bonyolultsága és felhasználásának széles köre miatt ennek részletes bemutatásától itt eltekintenénk.

Lássunk egy példát egy egyszerű légtechnikai berendezés felhasználására:

A legegyszerűbb példaként ez lehet egy konyha elszívó rendszere, de egy lakás/ ház hővisszanyerő szellőztető berendezésének általános karbantartása, szűrő csere, beállítás / programozás stb., egy épület vagy helyiség szellőztetése, befúvással, elszívással, vagy kombináltan is ide tartozik.

Mi ezekben is tudunk segítséget nyújtani, illetve segítünk megoldást találni egy már fennálló problémára, vagy meggátolni egy újnak a kialakulását. Mivel minden eset más- és más, minden probléma és annak megoldása egyedi igények és megoldások alapján kivitelezhető a legjobban, kizárólag előzetes helyszíni felmérés és átbeszélés keretén belül érdemes bármilyen munkának nekiállni. Ezek miatt kérjük Önöket, hogy ilyen jellegű munkákkal is keressenek bennünket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén és mi igyekszünk a legjobb tudásunknak megfelelően segítséget nyújtani e tekintetben is.

A szellőztetésnek több fajtája ismeretes. Lehet kizárólag csak elszívással, csak befúvással, vagy kombináltan is végezni.

- Depressziós szellőztetés: Kizárólag elszívással, befúvás nélkül kerül szellőztetésre egy adott hely. (pl egy wc elszívó ventillátora, technológiai elszívás pl egy gyártási folyamat során)
- Kiegyenlített szellőztetés: Amikor egy helyiséget úgy szellőztetünk, hogy a beszívott és az elszívott levegő mennyisége megegyezik. (lakás- iroda)
- Túlnyomásos szellőztetés: Ilyenkor a befújt levegő mennyisége jelentősen meghaladja az elszívott mennyiségét, ezzel nyomáskülönbséget hozva létre egy vagy több helyiségben a környezetükhöz képest. (pl. laboratóriumok, tiszta szobák, különleges előírásoknak eleget tevő helyiségek)